Kako spriječiti zamagljivanje naočala?

kako-sprijeciti-zamagljivanje-naocala

Kako spriječiti zamagljivanje naočala?

Neki nose naočale zbog mode, a drugi jer jednostavno ne mogu bez njih. Šta god bio vaš razlog, mjere nošenja maski na licu dodatno su vam zakomplikovale život jer sad morate razmišljati kako spriječiti zamagljivanje naočala.

Naočale nam se zamagljuju iz vrlo jednostavnog razloga. U trenutku kada topli zrak dođe u doticaj s hladnim, leće naših naočala se zamagljuju. Iako ne možemo kontrolisati šta se događa oko nas, dobra vijest je da možemo riješiti problem maglovitih naočala.

Važno je održavati naočale čistima, a najlakše je uz pomoć vlažnih maramica. Pomoće i poliranje pjenom za brijanje i to tako što ćete pjenu ostaviti da se osuši, a potom možete očistiti naočale. Ovaj trik trebao bi stvoriti prozirni sloj koji štiti od vanjskih čestica.

Još jedan trik – nanesite malu količinu čvrstog sapuna na leće naočala. Ostavite sapun da odstoji neko vrijeme, a zatim obrišite krpom.

Nema ništa gore od zamagljivanja naočala dok uživate u omiljenim ljetnim sportovima. Ne samo da vam to može ometati pogled i vaše iskustvo nego može biti i opasno. Zato ako ste ljubitelj vodenih sportova preporučujemo kupovinu specijaliziranih naočara za vodu. Ljubiteljima ekstremnih sportova možda je najbolje razmisliti o lećama čime se u potpunosti izbjeći zamagljivanje.