Poliklinika Vaše zdravlje predstavlja dostupnost novog intraokularnog sočiva!

Poliklinika Vaše zdravlje predstavlja dostupnost novog intraokularnog sočiva!

Katarakta, presbiopija, astigmatizam i druga abnormalna stanja refrakcije karakteriše loš kvalitet vida. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, neispravljene refraktivne greške i katarakta, trenutno su među vodećim uzrocima oštećenja vida širom svijeta.

Poliklinika Vaše zdravlje, svojim pacijentima pruža uslugu operativnog zahvata katarakte sa ugradnjom novih, premium, monofokalnih sočiva sa produženim fokusom za vid na srednjoj udaljenosti (EVOLUX).

EVOLUX je sigurna i efikasna opcija intraokularnog sočiva za pacijente kojima je dijagnostikovana katarakta ili neka od refraktivnih grešaka, a koji su posebno zainteresovani i za smanjenje ovisnosti o naočarima na srednjim udaljenostima.

Povećanje prosječnog životnog vijeka i starenje svjetske populacije, postavili su novi izazov za očne hirurge: vratiti vid i obezbijediti najbolji kvalitet vida kako bi se ljudi osnažili da koriste moderne tehnologije (pametni telefon, računari, tableti, itd.) i nastave živjeti aktivnim životom (baviti se sportom, putovati, voziti, i još mnogo toga).

U poređenju sa standardnim monofokalnim intraokularnim sočivima, EVOLUX je monofokalno sočivo, bazirano na hidrofobnom materijalu i nedifrakcijskom profilu, dizajnirano da omogući dobar vid na daljinu, ali i bolji vid na srednjoj udaljenosti (66 cm od oka). Primijenjena optička tehnologija pruža poboljšani srednji vid uz održavanje dobrog vida na daljinu, te dobar kontrast slike s različitim dimenzijama zjenica. EVOLUX garantuje veću sigurnost od standardnog monofokalnog intraokularnog sočiva, u smislu nagiba i decentracije i fotoptičkih fenomena i pruža dobru toleranciju na zaostale greške refrakcije. Na ovaj način, monofokalno sočivo (EVOLUX) sa produženom dubinom fokusa, pomaže pacijentima u njihovim aktivnostima pri radu na srednjoj udaljenosti, olakšavajući svakodnevni život.