Šta zapravo možete postići odlaskom kod psihologa

Sta zapravo mozete postici odlaskom kod psihologa?

Šta zapravo možete postići odlaskom kod psihologa

Odlazak kod psihologa i razgovor, nije prijateljski razgovor u kome ćete se ispričati, možda isplakati i otići kući sa osjećajem olakšanja. Psiholog je tu da vas sasluša, empatično i bez osuđivanja, ali njegova svrha nije samo to. Ono što karakteriše razgovor sa psihologom jeste upotreba svrsishodnih pitanja sa ciljem da se utvrdi šta vas muči, odnosno koji je problem zbog koga ste došli, a zatim da vas uputi kako taj problem da riješite. Postoje određene psihoterapijske tehnike koje se koriste u psihološkom tretmanu i koje predstavljaju psihološke „alatke“ za pružanje adekvne pomoći ljudima sa različitim psihološkim problemima.  Dakle, razgovor sa psihologom podrazumjeva, pored empatičnog i bezuslovno prihvatajućeg stava, i aktivnu upotrebu teorijskih i praktičnih znanja iz psihologije.

Redovan odlazak psihologu i rješavanje vaših psihološkim problema podrazumjeva vaše aktivno učešće. Nije dovoljno samo da se uredno pojavljujete na seansama već i da se lično aktivirate u rješavanju vaših problema uz pomoć savjeta koje vam daje psiholog. Psiholog vas ne može promijeniti, kao ni vašu ličnost, ali radi na tome da se promijene izvjesna disfunkcionalana ponašanja.

Odlazak kod psihologa i rad sa psihologom ne podrazumeva nužno „kopanje“ po prošlosti.

Pored uobičajenih životnih problema (problemi u komunikaciji, ljubavni problemi, problemi prlikom donošenja odluka, problemi u učenju i slično), psihološki tretman itekako pomaže i u prevazilaženju anksioznih i depresivnih poremećaja.

U svom timu imamo mr. Dajanu Stajić, dipl. psihologinju, certificiranu geštalt terapeutkinju, koja vam može pomoći ukoliko se javite i zatražite njene stručne usluge.

Cjenovnik možete pogledati na ovom linku.