U Tuzli otvorena Poliklinika Vaše zdravlje

U Tuzli otvorena Poliklinika Vase zdravlje

U Tuzli otvorena Poliklinika Vaše zdravlje

U naselju Sjenjak u Tuzli otvorena je nova zdravstvena ustanova Poliklinika Vaše zdravlje, koja je smještena na atraktivnoj lokaciji, sa obezbijeđenim pristupom osobama sa invaliditetom, kao i parkiralištem za pacijente.

Sada će građanstvo imati priliku da obavlja specijalističke konsultativne usluge iz oblasti oftalmologije, interne medicine, usluge medicinsko-biohemijskih laboratorija i usluge po principu dnevne bolnice, a sve po svjetskim standardima.

– Naši pacijenti neće morati više ići u Beograd, u kliniku Sveti Vid ili neku drugu kliniku, kako bi dobili potrebnu zdravstvenu uslugu. Također nas raduje činjenica da je investicija od nekih 1,5 miliona KM i da podrazumijeva otvaranje novih radnih mjesta, ali i planovi koje Tuzlafarm ima na širenju svojih kapaciteta ili usluga, kazao je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

– Otvaranjem Poliklinike Vaše zdravlje UKC Tuzla po prvi put u našem gradu dobio je konkurenciju u hirurškoj oftalmologiji. Pacijentu se na ovaj način otvara mogućnost da bira kome i gdje može pokloniti povjerenje i brigu o svom zdravlju. Konkurencija je pozitivna stvar, ne valja kada ste sami na medicinskom tržištu, to iznova daje novu energiju za ostvarivanje sve boljih rezultata. Mislim da su ovom privatnom zdravstvenom ustanovom u konačnici pacijenti nešto dobili, istakao je prof.dr. med.sc. Vahid Jusufović, načelnik Klinke za očne bolesti UKC Tuzla.

– Ovo je najsavremenija klinika na ovom prostoru, oprema je vrijedna pažnje. Ovakva klinika ne postoji na ovim prostorima, a to je ono što treba pacijentu u ovom gradu, naglasio je generalni direktor Grupacije Tuzlafarm Edin Hebibović.

Tim vrhunskih stručnjaka će vam pružiti usluge kompletne medicinske obrade, brzu dijagnostku, uspješno liječenje, te stručne medicinske savjete. Iz oblasti oftalmologije pruža usluge sekundarnog i tercijalnog nivoa zdravstvene zaštite, najsavremeniju uslugu i dijagnostiku prednjeg i stražnjeg segmenta oka, kompjuterizovano vidno polje, bezkontaktno korigovano mjerenje očnog pritiska, opšte oftalmološke preglede za djecu i odrasle, kao i operativne zahvate prednjeg i stražnjeg segmenta oka u operacionoj sali, koja je opremljena najsavremenijim operacionim mikroskopom i kompletnim hirurškim instrumentarijem.

U oblasti interne medicine u ovoj zdravstvenoj ustanovi se nude dijagnostički pregledi, dijagnoze, preduzimanje adekvatne terapije, EKG, ultrazvučne preglede (srca, abdomena, štitne žlijezde). Iz laboratorijske dijagnostike –  hematologiju, biohemiju, imunologiju, analize iz ovih oblasti, testove hormona štitne žlijezde, hormone, tumor markere i drugo. Sve na jednom mjestu u novoj otvorenoj Poliklinici Vaše zdravlje u Tuzli.